top of page
Search
  • Writer's pictureAnthony Van Walleghem

5 voordelen van micro-omvormers

De Enphase solar micro-omvormers zorgen ervoor dat uw installatie "parallel geschakeld" kan worden. Niet alleen is dit een stuk efficiënter maar ook veiliger! We sommen 5 voordelen op.
  1. Flexibiliteit: Bij het plaatsen van een parallel geschakeld systeem kan je op het meest flexibele systeem rekenen. Panelen bijplaatsen is zeer simpel gelet op het feit dat je gewoon bij ieder paneel een extra micro-omvormer kan plaatsen. Deze omvormers laten het ook toe om met panelen te werken van verschillende Wp ,formaten & merken. Op die manier is uw installatie volledig modulair en kan u bij verbetering in de technologie panelen bijplaatsen ipv heel uw installatie te vernieuwen.

  2. Veiligheid: Met micro-omvormers dien je geen omvormer meer in huis te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je binnen geen ruimte verliest maar ook dat je een stuk minder bekabeling in de woning haalt. De stroom wordt dan ook omgezet voor het de woning betreedt. Brandgevaar is daarmee meteen geëlimineerd.

  3. Slim Vermogen: Enphase Solar is slim genoeg om het systeem automatisch bij te werken via internet. Uw installatie wordt dan ook steeds ge-update, en op uw APP kan u exact zien wat ieder paneel opbrengt. Zo ziet u meteen wanneer één van uw panelen iets mankeert. Maar belangrijker wat uw installatie opbrengt pér paneel in real time.

  4. Verhoogde opbrengst: Enphase micro-omvormers leveren op z'n minst 10% meer opbrengst dan een traditionele installatie. Dit omdat de geïntegreerde Burst Mode technologie ook bij schaduw of weinig zonlicht kan functioneren. Dit kan bij een traditionele installatie niet, waardoor er veel momenten zijn waarop u installatie weinig tot niets oplevert. Micro-omvormers zijn dus dé oplossing voor zonnepanelen in een land met wisselvallig weer zoals België.

  5. Vertrouwen: Niet alleen is Enphase de enige die een echte parallel schakeling toelaat, men wekt ook enorm vertrouwen met hun goeie ondersteuningsdienst en software. Vannec plaatst continue Enphase omdat we erin geloven. Enphase doet dat ook! Dat vertaalt zich dan ook in maar liefst 25 jaar garantie! U wenst zelf een installatie met Enphase micro-omvormers of u wenst meer info? Onze experts staan voor u klaar! Aarzel niet en neem vandaag vrijblijvend contact op.


525 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page