Particulieren & bedrijven

VANNEC heeft een eigen ervaren team van 12 vakmensen voor alle soorten dakwerken. Vanaf de constructie van een dak tot de isolatie, dakbedekking, plaatsing van goten, herstelling van platte en hellende daken en zoveel meer. U kan op ons team beroep doen voor alle renovaties of voor nieuwbouwprojecten, voor kleine en grote bouwprojecten.

Bent u architect, heeft u een bouwbedrijf of bent u van plan te bouwen of verbouwen? Contacteer ons gerust en we bekijken uw bouwproject graag in detail. U mag voor wat uw dak betreft rekenen op ons van A tot Z.

Dakconstructies

U kan bij ons terecht voor afbraakwerken, herstellingen aan uw dak of voor de constructie van een volledig nieuw dak. Wij zijn een ervaren team van professionele dakwerkers en bouwen enkel degelijke dakconstructies.

Een dakconstructie is samengesteld uit houten balken, staal, beton of andere materialen zonder dakbedekking die samen stevig genoeg zijn om elke belasting van eigen gewicht, sneeuw, wind en hagel te kunnen dragen. Afhankelijk van een aantal factoren en natuurlijk het budget kan u kiezen voor een traditionele dakconstructie of geprefabriceerde dakspanten. Welk systeem nu het best bij uw woning of bedrijf past, daar willen wij u graag in adviseren. We bekijken alles samen met u en uw architect en zoeken de beste oplossing.

Wij beschikken tevens over een eigen atelier zodat uw dakconstructie perfect kan worden voorbereid en op maat gezaagd. De installatie van uw dak gebeurt bij VANNEC steeds op een vlotte en tijdbesparende manier.

Dakisolatie

Goede dakisolatie is een must. Dakisolatie zorgt voor een groot percentage van warmtewinst waardoor u heel wat kan besparen op uw energiefactuur. Voor wie zijn dak laat isoleren door een aannemer kan ook vaak nog rekenen op een belastingvermindering. Welke soort isolatie u best kiest en op welke manier uw dak nu het best wordt geïsoleerd, daar willen wij u graag in adviseren.

Lood-, zink- en koperwerken

De plaatsing en uitkleding van dakgoten, hanggoten, bakgoten, afvoerpijpen, schoorsteenmantels en dakkapellen laat je best over aan een specialist. Loodwerk, zinkwerk en koperwerk is een kunst en kan u gerust vergelijken met ambachtelijk vakwerk dat om veel precisie en ervaring vraagt. VANNEC beschikt over een team van ervaren vakmensen.

Eén van de beste materialen dat het water via de dakgoten laat stromen, is nog steeds zink . Met oog voor detail bewerken wij dit materiaal tot de perfecte waterdichting. Naast zink is koper eveneens een natuurlijk product met nog net iets sterkere en mooiere eigenschappen. Lood wordt vooral gebruikt bij schoorstenen, dakkapellen en gevelafwerkingen. Kortom, drie materialen met elk hun specifieke eigenschappen en gebruiken.

Al onze werken worden naar wens uitgevoerd. Contacteer ons vrijblijvend. Wij helpen u graag.

Dakbedekking

De keuze van uw dakbedekking bepaalt niet enkel het uitzicht van uw woning of uw bedrijf, maar het beschermt u ook tegen alle natuuromstandigheden. Heeft u een plat dak of een hellend dak? Het maakt voor ons niets uit. Wij adviseren u op vlak van materialen en begeleiden u in uw voorkeuren.

VANNEC is specialist is EPDM daken, maar ook in andere soorten dakbedekking zoals aluminium, inox, allerlei soorten leien, dakpannen en dakplaten. Wij werken met een groot aanbod van kwalitatieve merken die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen zoals Koramic, Eternit, Mastersystems, enz.

Wij leggen uw dak naar uw smaak en volgens de regels van de kunst. Wanneer u uw zonnepanelen op een mooie manier wil integreren op uw dak biedt VANNEC u tevens tal van mooie oplossingen zoals bijvoorbeeld Korasun. Dit zonnesysteem is perfect te installeren bij verschillende types kleidakpannen van Koramic. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie, want wij zijn erkend installateur.

Gevelbezetting

Door te kiezen voor een stijlvolle gevelbekleding van uw woning, bedrijf of kantoor kan u de look & feel compleet veranderen, maar wist u dat u ook kan besparen op uw energiefactuur door uw gevel te bezetten? Omwille van energiebesparing stijgt de vraag meer en meer om gevels te isoleren en te bezetten met leien, sidings, hout enz.. Het gebruik van gevelbedekking is dus een ideale oplossing.

De keuze aan materialen is zo uitgebreid waardoor u verschillende kanten kan uitgaan. Factoren waar u vooral op moet letten bij uw keuze zijn de waterdichtheid, vorstbestendigheid, onderhoudsvriendelijkheid, vormvastheid en natuurlijk uw budget.

Voor onze gevelbezettingen werken we met producten van Eternit, de Belgische marktleider in dak-, gevel- en wandbekleding, maar ook Deceuninck is een vaste partner van VANNEC. We begeleiden u tot in de puntjes bij uw keuze.

Dakramen en lichtkoepels

Licht is een belangrijke factor in uw leef- en werkruimte. Ideaal bij nieuwbouw en renovaties zijn de integratie van dakramen en lichtkoepels wanneer je ruimte wil creëren en licht wil binnen laten in bepaalde delen van je bedrijf of je woning.

Wij plaatsen dakramen en lichtkoepels en houden rekening met verschillende aspecten. Is het een nieuw of een reeds bestaand gebouw? Welke dakbedekking is er aanwezig? Welke zijn uw voorkeuren? Wij zorgen bij de plaatsing ook voor degelijke isolatie tegen warmte en koude, maar ook geluid en indien noodzakelijk verduistering. Samen met u willen wij de beste en mooiste oplossingen creëren volgens de ruimte. Wij werken met verschillende kwalitatieve merken zoals Velux, Fakro en Skylux.

Ontmossing

Een correcte reiniging van uw dak is van groot belang. Het geschikte materiaal en de geschikte reinigingsproducten zorgen ervoor dat uw dak niet wordt beschadigd en dat de beschermlaag niet wordt verwijderd. Elk type van dakbedekking heeft zijn eigen specifieke eisen waarop moet gelet worden. Wij komen vrijblijvend langs om uw dak te bekijken en maken een offerte op maat.

U hoeft zich geen zorgen te maken over hoogtes, wij beschikken over een eigen hoogtewerker en voldoen hiermee aan de veiligheidsvoorschriften. U kan dus rekenen op een professionele en degelijke reiniging van uw dak.